نحوه روغن کاری هندپیس دندانپزشکی

نحوه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی

نحوه روغن کاری هندپیس دندانپزشکی برای کاهش میزان فشار بر روی این قطعات ، همچنین افزایش طول عمر قطعات و کاهش تعمیر اینسترومنت دندانپزشکی ، بسیار مهم است. روغن کاری بر روی کارتریج‌ها و هد توربین باید انجام گردد. البته در نظر داشته باشید که تعداد مراجعه کننده در روز ، میزان اتوکلاو کردن هر اینسترومنت (توربین و آنگل و ایرموتور ) و … بر طول عمر قطعات و همچنین نیاز به تعمیر آن نیز تاثیرگذار است.

در این مقاله به روش ها و نحوه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی شامل توربین ، آنگل و ایرموتور دندانپزشکی ، اشتباهات در روغن کاری اینسترومنت می‌پردازیم.

انواع روش روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی

انواع روش روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی به دو صورت است شامل استفاده از دستگاه اتوماتیک و همچنین استفاده از اسپری روغن کاری و به صورت دستی که هر کدام دارای مزیت های مربوط به خود است. هر دو مدل از طریق مخلوط فشار هوا و روغن، باعث تمیز شدن و روانکاری توربین و ایرموتور و آنگل ها می‌شوند. در ادامه به توضیح کامل در مورد روش کار این دو دستگاه می‌پردازیم.

دستگاه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی

روغن کاری توربین دندانپزشکی

دستگاه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی که با اسم دستگاه روغن کاری توربین نیز شناخته می‌شود، با اتصال توربین، آنگل و ایرموتور می‌تواند براساس زمان مورد نظر شروع به اسپری روغن و تمیزکاری کند. حجم مصرفی روغن در این دستگاه بستگی به تایم ست شده توسط اپراتور دارد که با توجه به میزان استفاده و کثیفی داخل توربین باید تنظیم شود.

اسپری روغن دندانپزشکی

اسپری روغن کاری دندانپزشکی

اسپری روغن دندانپزشکی که با اسم اسپری توربین دندانپزشکی نیز شناخته می‌شود، اسپری با مقدار حجم 300 میلی لیتر ویا 500 میلی لیتر و ترکیب با هوا است تا فشار مورد نیاز برای تمیز شدن هد ایجاد شود. این اسپری ها در برند های مختلفی تولید شده است که توصیه ما استفاده از روغن توربین های با برند های وراداتی و اروپایی است. در اسپری روغن توربین Bossklein علاوه بر روانکاری، با ایجاد حباب ، باعث تمیز شدن اینسترومنت هم می‌شود.

نحوه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی

نحوه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی در دستگاه اتوماتیک لوبریکنت بسیار ساده بوده و فقط احتیاج به اتصال اینسترومنت به دستگاه، ریختن روغن درون مخزن، سپس استارت دستگاه و عمل روغن کاری به صورت خودکار انجام می‌شود.
نحوه روغن کاری توربین دندانپزشکی ، آنگل دندانپزشکی و ایرموتور دندانپزشکی دارای مراحلی است که در ادامه به ترتیب به آن ها می‌پردازیم. منظور از روغن کاری با اسپری توربین ، بدین معنی است که به صورت پالس های 1 الی 3 ثانیه و سه مرحله‌ای، در قسمت های مختلف که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مدت زمان روغن کاری اینسترومنت تا زمانی باید ادامه داشته باشد که در روغن خروجی ، کدری وجود نداشته باشد.

مراحل روغن‌کاری اینسترومنت دندانپزشکی به صورت دستی

  • تکان دادن اسپری روغن به مدت 20 ثانیه
  • انتخاب و اتصال سری نازل متناسب با نوع اینسترومنت
  • قرار دادن نازل اسپری درون لوله هوای توربین، ایرموتور و ورودی آنگل
  • قرار دادن نازل اسپری روغن توربین بر روی سه نظام فرزگیر توربین ها
  • ادامه اسپری کاری تا زمانی که روغن خارج شده از ایسنترومنت کاملا صاف و بدون آلودگی شود
  • قرار دادن اینسترومنت به صورت عمودی تا روغن های اضافی خارج شوند.

مراحل روغن‌کاری اینسترومنت دندانپزشکی از طریق دستگاه لوبریکنت

  • اتصال توربین، آنگل و ایرموتور به نازل دستگاه
  • چک کردن و ریختن روغن درون مخزن دستگاه
  • تنظیم مدت زمان روغن کاری ( بین 10 تا 30 ثانیه متناسب با مقدار کثیفی اینسترومنت )
  • استارت دستگاه تا مدت زمان روغن کاری خاتمه یابد.
  • زدن دکمه هوا یا Air بر روی دستگاه تا روغن اضافی اینسترومنت خالی شود

نحوه روغن کاری توربین دندانپزشکی

روغن کاری توربین دندانپزشکی توسط اسپری روغن توربین، نیاز به سری ها یا نازل هایی است که بر روی ورودی هوا توربین و همچنین هد توربین قرارگیرد که باید نسبت به خرید جداگانه نازل ها اقدام نمائید.

روغن کاری پس از خرید توربین دندانپزشکی باعث افزایش طول عمر آن ها خواهد شد. مراحل روغن کاری توربین دندانپزشکی به شرح زیر است:

روغن کاری ورودی هوا توربین

روش روغن کاری توربین دندانپزشکی

نازل هوای توربین در حقیقت قسمتی است که زیر توربین قرار گرفته و هوا از آن جریان پیدا کرده و به سمت کارتریج توربین انتقال پیدا می‌کند. پس اسپری روغن را بروی این نازل هوا قرار داده و به صورت پالس های 1 الی 3 ثانیه ای شروع به روغن کاری میکنیم. روغن کاری نازل هوای توربین باید به صورت روزانه انجام شود.

روغن کاری هد توربین

نحوه روغن کاری توربین دندانپزشکی

با توجه به اینکه هد توربین نیز محلی برای ذخیره شدن خون آبه ها ، بزاق و سایر مواد است، نیاز به روغن کاری دارد. با قرار دادن نازل بر روی هد توربین، باید آن را نیز روغن کاری کرد. روغن کاری هد توربین باید به صورت هفتگی انجام شود.

کنار گذاشتن توربین

پس از اتمام روغن کاری نیاز است که توربین‌ها به مدت 10 دقیقه به صورت عمودی قرار گرفته تا روغن اضافی آن ها خارج شده و سپس نسبت به پک کردن و عمل استریل آن ها توسط اتوکلاو اقدام شود.

حتما پیشنهاد میکنیم از مقاله دیگرمون یعنی اصول نگهداری توربین دندانپزشکی نیز دیدن فرمائید.

نحوه روغن کاری آنگل دندانپزشکی

روغن کاری آنگل دندانپزشکی توسط اسپری روغن توربین، نیاز به سری ها یا نازل هایی است که بر روی ورودی آنگل و همچنین هد انگل قرار گیرد که باید نسبت به خرید جداگانه آن ها اقدام نمائید.

روغن کاری اصولی و کامل پس از خرید آنگل دندانپزشکی باعث افزایش طول عمر مفید اینسترومنت خواهد شد. مراحل روغن کاری آنگل دندانپزشکی به شرح زیر است:

روغن کاری ورودی آنگل

ورودی آنگل به قسمتی گفته می‌شود که به ایرموتور متصل می‌شود. این قسمت دارای نازلی است که به اسپری روغن متصل شده و سپس به آنگل متصل می‌شود و سپس می‌توان نسبت به اسپری روغن اقدام نمود. روغن کاری آنگل ها باید به صورت روزانه انجام شود.

روغن کاری هد آنگل

با توجه به اینکه هد آنگل نیز محلی برای ذخیره شدن خون آبه‌ها ، بزاق و سایر مواد است ، نیاز به روغن کاری دارد. با قرار دادن نازل مخصوص بر روی هد آنگل ، باید آن را نیز روغن کاری کرد. روغن کاری هد توربین باید به صورت هفتگی انجام شود.

کنار گذاشتن آنگل

پس از اتمام روغن کاری نیاز است که آنگل‌ها به مدت 10 دقیقه به صورت عمودی قرار گرفته تا روغن اضافی آن ها خارج شده و سپس نسبت به پک کردن و عمل استریل آن ها توسط اتوکلاو اقدام شود.

شما میتوانید مقاله دیگر ما یعنی علت خرابی آنگل دندانپزشکی نیز دیدن فرمائید.

نحوه روغن کاری ایرموتور دندانپزشکی

روغن کاری ایرموتور دندانپزشکی نیز دارای یک مرحله و فقط نیاز به اسپری روغن توربین از ورودی هوا است. سپس نسبت به قرار دادن به صورت عمودی برای خارج شدن روغن های اضافه و به مدت 10 دقیقه باید اقدام نمود.

نحوه روغن کاری هندپیس جراحی دندانپزشکی

روغن کاری هندپیس جراحی نیز همانند آنگل است بدین صورت که از قسمت ورودی هندپیس ، نسبت به اتصال سری روغن کاری و سپس اسپری روغن اقدام نمود تا خروجی روغن دیگر کدر نباشد.

اشتباهات در روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی

نکاتی که در زیر به آن ها می‌پردازیم ، مجموعه اشتباهات در روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی که در اکثر مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی به آن پرداخته نمی‌شوند. در صورت رعایت این نکات و عمل به آن ها می‌توان طول عمر توربین و آنگل و ایرموتور دندانپزشکی را افزایش و همچنین باعث کاهش خرابی اتوکلاو نیز خواهد شد.

  • قرار دادن اینسترومنت ها درون ظرف روغن که باعث ورود کثیفی ها به بدنه توربین ها خواهد شد.
  • عدم روغن کاری که در نتیجه باعث کاهش طول عمر اینسترومنت خواهد شد.
  • اسپری روغن به مدت بیشتر از 1 الی 3 ثانیه و خرابی بلبرینگ های داخل اینسترومنت
  • عدم خالی کردن روغن اضافی اینسترومنت و ایجاد گرفتگی و خرابی کارتریج در طول مدت استفاده
  • عدم رعایت روغن کاری قبل از اتوکلاو و روغن کاری 20 دقیقه قبل از استفاده از اینسترومنت ها

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی نحوه روغن کاری اینسترومنت دندانپزشکی و روش های مختلف روغن کاری هندپیس دندانپزشکی و نکات مهم در روغن کاری قسمت های مختلف توربین دندانپزشکی و آنگل دندانپزشکی و ایرموتور دندانپزشکی پرداختیم. رعایت هر کدام از این موارد ، باعث افزایش طول عمر اینسترومنت ها خواهد شد که از هزینه های اضافی تعمیرات نیز جلویگری خواهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *