نصب کمپرسور دندانپزشکی که شامل نکاتی است که باید رعایت شوند که در طول عمر دستگاه تاثیر گذار بوده و باعث کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری کمپرسور میشود. نکاتی در ادامه این مقاله گفته شده است که میتواند انتخاب محل مناسب، محل نصب کمپرسور و همچنین نکات نگهداری است تا کمترین خرابی را در پی داشته باشد.
آنچه در این مقاله میخوانید
نصب کمپرسور دندانپزشکی
نصب کمپرسور دندانپزشکی اویل فری که بیشترین کاربرد را دارد و کلیه مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی باید از آن استفاده کنند، کاری تخصصی است و باید نکاتی برای محل قرار گیری، نوع شیلنگ های انتقال هوا و همچنین نحوه ی درست نصب را در نظر گرفت.
برای اطلاعات بیشتر در مورد کمپرسور دندانپزشکی، بهتر است مقاله کمپرسور دندانپزشکی چیست را مطالعه کنید.
کمپرسور های اویل فری در حال حاضر بیشترین مدل برای استفاده در دندانپزشکی هاست که معروف به کمپرسور بیصدا نیز هستند و برای نصب کمپرسور دندانپزشکی، نیاز به قطعاتی است که عبارتند از:
- شیلنگ پنوماتیک Pu 6
- فیلتر رگلاتور برای تنظیم فشار هوای خروجی
- درایر کمپرسور دندانپزشکی برای خشک کردن هوای خروجی
- کوپلینگ 1/4 به 6
مراحل نصب کمپرسور دندانپزشکی
بعد از خرید کمپرسور دندانپزشکی، باید برای نصب آن اقدام کنیم که به صورت مرحله ای در زیر به آن ها شاره کرده ایم. مراحل نصب کمپرسور دندانپزشکی عبارتند از:
انتخاب مکان مناسب نصب کمپرسور
محل قرار گیری کمپرسور دندانپزشکی بسیار حائز اهمیت که باید رعایت شود و باید بدور از هرگونه رطوبت و عاری از آلودگی باشند. قرارگیری درون باکس های چوبی یا فلزی مستلزم داشتن تهویه هوای مناسب است که باید فن نیز بر روی آن ها قرار گیرد. باتوجه به اینکه سیلندر های کمپرسور دندانپزشکی برای تامین هوای مخزن نیاز به مکش از بیرون دارند، باید ارتفاع باکس در نظرگرفته شده حداقل 30 سانت از طرفین فاصله ایجاد کند.
دقت داشته باشید که دیده شده است که درون سرویس بهداشتی نیز کمپرسور نصب میشود، این کار بسیار غیر اصولی بوده و علاوه بر نداشتن تهویه، باعث تجمع هوای آلوده درون کمپرسور و انتقال به سمت یونیت و بیمار شده و در زمان شروع به کار کمپرسور، باتوجه به اینکه مقداری صدا دارد، باعث ایجاد ترس نیز خواهد شد.
مکان های مناسب برای نصب کمپرسور دندانپزشکی عبارتند از:
- نصب در پشت بام یا بالکن مطب
- داشتن محفظه برای جلوگیری از ورود باران و برف
- انتخاب مکانهایی با بیشترین تهویه هوا
- قرار دادن فن در صورت نصب در فضای بسته کمد
- عدم نصب در سرویس های بهداشتی و تجمع آلودگی در کمپرسور
لوله کشی های انتقال هوا
از طریق لوله ویا شیلنگ برای انتقال هوای درون مخزن کمپرسور، باید استفاده نمود که میتوان از این هوا را از طریق لوله های آزبست و یا شیلنگ های فشار قوی پی یو 8 یا پی یو 10 استفاده نمود.بهتر است لوله کشی ها از زیر کار باشند تا زیبایی مطب از بین نرود.
داشتن سایه بان
اگر کمپرسور قرار بر این است که در پشت بام یا بالکن قرار گیرد، نباید زیر آفتاب مستقیم قرار باشد. استفاده از سایه بان ها همچنین از ورود باران و برف به کمپرسور جلوگیری میکند. داشتن سایه بان برای کمپرسور دندانپزشکی باعث جلوگیری از اتصالی برق نیز خواهد شد.
تهویه هوای مناسب برای کمپرسور
تهویه هوای مناسب برای کمپرسور دندانپزشکی باید درست و به طور کامل انجام شود تا هم هوای مطلوب در مخزن جمع آوری و هم هوایی بدون آلودگی باشد. در اتاق ها باکس هایی که کمپرسور درون آن ها قرار میگیرد، تهویه هوا بسیار نامناسب است باعث داغ شدن خرابی زود هنگام موتور خواهد شد که باید از فن استفاده شود.
سعی شود از قرارگیری کمپرسور در کنار سرویس های بهداشتی و همچنین ساکشن های مرکزی خشک جلوگیری شود تا تجمع آلودگی به حداقل برسد.
دسترسی آسان به کمپرسور برای بازرسی
محلی برای نصب کمپرسور دندانپزشکی در نظر داشته باشید که بتوان به آن بازرسی کرد و هر 6 ماه یکبار فیلتر هوای آن را تعویض نمود.
حتما پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین کمپرسور دندانپزشکی را مشاهده بفرمائید.
نقشه نصب کمپرسور دندانپزشکی
نقشه نصب کمپرسور دندانپزشکی که در عکس مشخص شده، برای کمپرسور سه یونیته در نظر گرفته شده است. لوله کشی در کمپرسور دندانپزشکی راحت است اما باید از شیلنگ فشار قوی پی یو برای روی کار یا آزبست برای زیر مصالح ساختمانی استفاده نمود.
طبق نقشه هوا باید به لوله ویا شیلنگ متصل شده و در مسیر با سه راهی، به سمت هر یونیت انتقال پیدا کند.
نکات نگهداری از کمپرسور دندانپزشکی
نگهداری از کمپرسور هوای دندانپزشکی بدون روغن برای اطمینان از کارایی، طول عمر و تحویل هوای فشرده تمیز، خشک و بدون روغن به تجهیزات دندانپزشکی ضروری است. در اینجا چند دستورالعمل کلی برای نگهداری از کمپرسور دندانی بدون روغن آورده شده است:
بازرسی منظم
برای شناسایی هرگونه نشانه ای از سایش، آسیب یا نشتی، بازرسی های بصری معمولی را انجام دهید. شلنگ ها و اتصالات را به طور منظم بررسی کنید.
تعویض فیلتر هوا
فیلترهای هوا را در فواصل زمانی توصیه شده توسط سازنده تعویض کنید. فیلترهای ورودی را تمیز یا تعویض کنید تا از ورود آلاینده ها به سیستم جلوگیری کنید.
خالی کردن رطوبت مخزن
رطوبت مخزن هوا را به طور مرتب تخلیه کنید. رطوبت می تواند انباشته شود و کیفیت هوای فشرده را به خطر بیندازد.
نتیجه گیری
نصب کمپرسور های دندانپزشکی باید به صورت اصولی و با رعایت حداکثر استاندارد ها انجام شود تا در طول دوران استفاده، دچار خرابی زودهنگام نشوند. انتخاب مکان درست برای نصب یکی از اصلی ترین نکات در بحث راه اندازی کمپرسور دندانپزشکی است.
همیشه به دستورالعمل های نگهداری خاص ارائه شده توسط سازنده کمپرسور هوای دنداپزشکی بدون روغن خود مراجعه کنید، زیرا توصیه ها ممکن است بر اساس نوع و مدل کمپرسور متفاوت باشد. نگهداری منظم به اطمینان از تحویل هوای فشرده با کیفیت بالا و بدون روغن در کاربردهای دندانپزشکی کمک می کند و به کارایی و قابلیت اطمینان کلی عمل دندانپزشکی کمک می کند.