موتور الکتریکی دندانپزشکی چیست؟ اهمیت آن در دندانپزشکی مدرن

موتور الکتریکی دندانپزشکی چیست ؟

موتور الکتریکی دندانپزشکی یا به عبارت دیگر توربین برقی دندانپزشکی دستگاهی است که با استفاده از برق شروع به کار کرده که می‌توان سرعت آن را از روی پدال یا پنل دستگاه کنترل کرد. با توجه به سرعت همواره یکسان هندپیس ، برداشتی صحیح و یکدست از دندان خواهید داشت.

توربین برقی دندانپزشکی برخلاف توربین‌های هوا محور سنتی، یک موتور الکتریکی دندانپزشکی است که با استفاده از برق مستقیم شروع به کار کرده و صدای بسیار کمتری نسبت به توربین های قدیمی دارد .هدف این مقاله ، بررسی ویژگی ها، مزایا و کاربردهای الکتروموتورهای دندانپزشکی است.

موتور الکتریکی دندانپزشکی چیست؟

موتور الکتریکی دندانپزشکی

برخلاف توربین های هوا محور سنتی که به هوای فشرده متکی هستند، موتورهای الکتریکی دندانپزشکی از برق به عنوان منبع انرژی خود استفاده می کنند. توربین برقی دندانپزشکی از یک واحد موتور ، سیستم کنترل و یک پدال پا یا پنل کنترل برای تنظیم تنظیمات سرعت و گشتاور تشکیل شده اند.

این نوع توربین برقی دندانپزشکی ها معمولا به همراه آنگل 1:5 ارائه خواهد شد که فرز توربین به آن متصل خواهد شده و قدرت بیشتر و سرعتی همانند توربین دارند که این سرعت و قدرت قابل کنترل بوده که همین امر باعث افزایش دقت در تراش دندان ها خواهد شد.

پیشنهاد ما به پزشکانی که به ترمیم های خود اهمیت میدهند و نیاز به برداشت دقیق برای لمینت دارند ، استفاده از موتور الکتریکی دندانپزشکی است.

تفاوت موتور الکتریکی دندانپزشکی و توربین دندانپزشکی

  • توربین دندانپزشکی متکی به هوای فشرده کمپرسور بوده و در مقابل، موتورهای الکتریکی دندانپزشکی از برق به عنوان منبع انرژی خود استفاده می کنند.
  • امکان کنترل سرعت و دقت برداشت در توربین دندانپزشکی وجود ندارد که در موتور الکتریکی دندانپزشکی ، امکان کنترل سرعت ، گشتاور امکان پذیر است و باعث افزایش دقت در برداشت خواهد شد.
  • با توجه به صدای زیاد در توربین های دندانپزشکی ، می تواند باعث ناراحتی بیماران شود و کار با دقت را برای دندانپزشکان چالش برانگیز کند. موتور الکتریکی دندانپزشکی بدون صدا بوده و آرامش مطب را حفظ خواهد کرد.

نحوه کار موتور الکتریکی

موتورهای الکتریکی با استفاده از اصول الکترومغناطیس، انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند و حرکت چرخشی لازم برای کاربردهای مختلف از جمله موتورهای الکتریکی دندانپزشکی را فراهم می کنند. این چرخش با توجه به گشتاور و تورک ، قابل کنترل است.

انواع موتور الکتریکی دندانپزشکی

انواع موتور الکتریکی دندانپزشکی

بطور کلی توربین برقی دندانپزشکی با توجه به امکانات دارای مدل های مختلفی هستند ، این میکروموتور های دندانپزشکی با توجه به کارایی های خود قیمت گذاری شده اند که شامل موارد زیر می‌شود.

1 – موتور براش لس یا براش DC : موتور های براشلس در حقیقت نسل جدید براش DC هستند. موتور های براشلس DC در حقیقت دارای طول عمر بیشتر ، قدرت بیشتر و همچنین صدای کمتر هستند.

2 – موتور الکتریکی چند کاره : موتور های الکتریکی با توجه به امکاناتی شامل انتخاب نوع گشتاور ، انتخاب مد ایمپلنت ، روتاری و … و یا تک کاره بودند متمایز می‌شوند که همین امر باعث تغییر قیمت آن ها خواهد شد.

مزایای میکروموتور دندانپزشکی

توربین برقی دندانپزشکی

کنترل دقیق سرعت و گشتاور

یکی از مزایای اولیه موتور الکتریکی دندانپزشکی توانایی دستیابی به کنترل دقیق سرعت و گشتاور است. موتورهای الکتریکی امکان تنظیم دقیق سرعت چرخش و گشتاور را فراهم می کنند و کنترل بهتری را در طول روش های مختلف دندانپزشکی به پزشکان ارائه می دهند. این کنترل دقیق آنها را قادر می سازد تا کارهای ظریف را با دقت بیشتری انجام دهند و خطر آسیب به بافت های اطراف را کاهش میدهد.

توان خروجی ثابت

دستگاه موتور الکتریکی بدون در نظر گرفتن بار یا مقاومت، یک توان خروجی ثابت را در طول فرآیند حفظ می کنند. برخلاف هندپیس های هوا محور که می توانند در شرایط بار سنگین نوسانات سرعت را تجربه کنند، موتورهای الکتریکی دندانپزشکی سرعت چرخش ثابت و پایداری را ارائه می دهند. این ویژگی عملکرد قابل اعتماد را تضمین می کند، به ویژه در طول روش هایی که نیاز به نیروی مداوم و پایدار دارند، مانند آماده سازی دندان یا برش استخوان.

عملکرد آرام تر

در مقایسه با هندپیس‌های هوا محور که صدای سوت مشخصی تولید می‌کنند، موتور الکتریکی دندان پزشکی بی‌صداتر عمل می‌کنند. عدم وجود هوای فشرده و استفاده از موتور باعث کاهش سطح سر و صدا در حین اعمال دندانپزشکی می شود. این عمل آرام تر، محیط راحت تری را هم برای متخصص دندانپزشکی و هم برای بیمار ایجاد می کند.

افزایش بهره وری

الکتروموتورهای دندانپزشکی به دلیل کارایی خود در روش های برش و آماده سازی شناخته شده اند. کنترل دقیق سرعت و توان خروجی ثابت امکان برداشت موثر دندان را فراهم می کند و زمان عمل را کاهش می دهد. این کارایی نه تنها بهره وری متخصصان دندانپزشکی را بهبود می بخشد، بلکه با به حداقل رساندن طول مدت درمان، راحتی بیمار را نیز افزایش می دهد.

ارگونومی و هندلینگ

سیستم‌های هندپیس الکتریکی که از موتورهای الکتریکی دندانپزشکی استفاده می‌کنند، با ملاحظات ارگونومیک طراحی شده‌اند. آنها معمولاً سبک وزن، متعادل و دارای شکل ارگونومیک هستند تا خستگی دست و مچ را در طی مراحل طولانی کاهش دهند. بهبود هندلینگ و مانور هندپیس های الکتریکی به کنترل و دقت بهتر کمک می کند.

تطبیق پذیری

سیستم‌های هندپیس الکتریکی می‌توانند اتصالات مختلف هندپیس مانند هندپیس‌های پرسرعت، کم‌سرعت یا جراحی را در خود جای دهند. این تطبیق پذیری به متخصصان دندانپزشکی اجازه می دهد تا طیف گسترده ای از روش ها را با استفاده از یک سیستم واحد انجام دهند. قابلیت جابه‌جایی بین اتصالات مختلف هندپیس، راحتی و انعطاف‌پذیری را ارائه می‌دهد و نیاز به چندین دستگاه را کاهش می‌دهد.

دوام و نگهداری

موتورهای الکتریکی دارای قطعات متحرک کمتری در مقایسه با توربین‌های هوا محور هستند که خطر خرابی‌های مکانیکی و نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر را کاهش می‌دهد. آنها به گونه ای طراحی شده اند که دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشند و در نتیجه باعث کاهش زمان خرابی و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری در طولانی مدت می شوند. با این حال، پیروی از دستورالعمل‌های سازنده برای نگهداری و استریل‌سازی مناسب برای اطمینان از عملکرد بهینه و طول عمر همچنان مهم است.

نتیجه گیری :

به طور کلی، موتور الکتریکی دندانپزشکی با ارائه کنترل دقیق، تطبیق پذیری و بهبود کارایی در روش های مختلف دندانپزشکی، زمینه دندانپزشکی را متحول کرده اند. توسط این دستگاه ، کلیه ی تراش های دندان ها در جهت ترمیم ، کامپوزیت و یا لمینت ، به صورت یکنواخت بوده و سطحی سیقلی را در اختیار لابراتوار ها قرار می‌دهد. در نظر داشته باشید که بر روی دستگاه موتور الکتریکی دندانپزشکی ، آنگل 1:5 قرار میگیرد که فرز توربین به آن متصل شده و سرعتی مشابه توربین را به همراه قابلیت کنترل سرعت و تورک در اختیار پزشکان قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *