هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی و هزینه انواع تجهیزات دندان پزشکی

هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی

زمانی که برای تاسیس مطب دندانپزشکی و هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی یا کلینیک دندانپزشکی اقدام می‌کنید ، باید به نکاتی همچون موقعیت مطب و کلینیک ، متراژ و همچنین هزینه تجهیزات دندانپزشکی که در طول درمان به آن ها احتیاج دارید دقت کنید. در ادامه این مقاله ما به نکاتی در هنگام انتخاب محل مطب دندانپزشکی، هزینه دکوراسیون ، انواع تجهیزات مورد نیاز مطب دندانپزشکی می‌پردازیم.

هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی

به طور معمول، کلیه هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی و کلینیک ها به دو قسمت تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از:

  • هزینه انتخاب محل مطب دندانپزشکی که تاثیر مستقیم در جذب بیمار دارد.
  • هزینه تجهیزات دندانپزشکی که انتخاب برند و کشور سازنده تاثیر مستقیم بر قیمت دارد.

هزینه انتخاب محل مطب دندانپزشکی

محل مطب دندانپزشکی یا کلینیک دندانپزشکی بسیار مهم است ، زیرا تاثیر مستقیم در ورودی بیمار دارد و همین امر بر هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی تاثیر گذار است. این مطب را می‌توانید خودتان آماده کرده یا به سراغ مطب های آماده رفته که یا اجاره کنید و یا خرید نمائید. بعضی از افراد شامل داروخانه داران بزرگ، پزشکان و … دارای مطب های آماده دندانپزشکی نیز در کنار خود هستند که می‌توانید با آن ها مذاکره کنید.

دکوراسیون داخلی اعم از کابینت کاری برای قسمت منشی ، کمد‌های قراردادن مواد دندانپزشکی ، طراحی لوله کشی برای یونیت ( لوله آب ، هوا ، فاضلاب و ساکشن مرکزی و کابل‌های شبکه ) محل قرار گرفتن کلیه دستگاه‌ها مانند کمپرسور اتوکلاو و … را باید در نظر گرفت.

مشخصات مطب دندانپزشکی

مشخصات مطب دندانپزشکی ، هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی

موارد زیادی در انتخاب مطب دندانپزشکی یا کلینیک دندانپزشکی دخیل هستند. بهتر است کف مطب تحت پوشش سنگ یا سرامیک بوده تا امکان شستشو آن راحت تر باشد ، دیوار ها با توجه به دستور العمل وزرات بهداشت ، باید حداقل تا 1.80 از سطح کف زمین سنگ و یا سرامیک پوشیده شده باشد.

مشخصات مطب دندانپزشکی ایده آل

در ادامه به مشخصات مطب دندانپزشکی ایده آل می‌پردازیم. در نظر داشته باشید که هر چه این موارد بیشتر رعایت شده باشند ، مطب یا کلینیک بهتری در اختیار خواهید داشت.

  • سیستم آب و هوا جداگانه برای هر یونیت
  • داشتن سیستم داخلی برای ساکشن مرکزی
  • اتاق جداگانه سربی برای تصویربرداری
  • فاصله دو متری هر یونیت با یونیت بعدی
  • فضای جداگانه در بالکن یا پشت بام برای کمپرسورها
  • سالن انتظار بیمار به همراه صندلی
  • یخچال برای قرارگیری داروها و مواد مصرفی نیاز به سرما
  • میز منشی و پذیرش
  • تلویزیون برای بیماران
  • سیستم سرمایش و گرمایشی مناسب و تهویه هوای داخل مطب

حداقل متراژ یک مطب دندانپزشکی

حداقل متراژ مطب دندانپزشکی از 40 متر شروع شده که باید حداقل یک یا دو یونیت نیز داشته باشد. فضای سالن انتظار در یک مطب دندانپزشکی باید به طوری تعبیه شده باشد که حداقل 5 بیمار در آن بتوانند قرار بگیرند.

میزان متراژ برای هر یونیت 10 متر که برای کابیت و ترالی های نیز 2 متر در نظر گرفته می‌شود. رعابت حداقل فاصله 80 سانتی متر الی 1 متری در اطراف یونیت الزامی است. سقف یک مطب دندانپزشکی استاندارد باید دارای ارتفاع 2.7 متر است.

حداقل متراژ کلینیک دندانپزشکی

حداقل متراژ کلینیک دندانپزشکی 150 متر است که تعداد یونیت نیز باید 5 عدد باشد. باید بین هر یونیت از دیوار برای جداسازی آن ها قرار گرفته باشد. اگر این چنین نیست باید یونیت ها به صورت موازی یکدیگر قرار گرفته و فاصله هر یونیت یا یونیت بعدی حداقل 2 متر باشد. حداقل سقف یک کلینیک دندانپزشکی 2.7 متر است.

در نظر داشته باشید که در یک کلینیک دندانپزشکی باید حداقل یک اتاق با محافظ سرب برای عکسبرداری ، فضای مناسب برای اتاق استریل (CSR) ، سالن انتظار بزرگ ، اتاق جداگانه برای دندانپزشکان عمومی و متخصص ، فضای پشتیبانی جداگانه ( آبدارخانه ، انباری ، سرویس بهداشتی و اتاق استراحت ) داشته باشد.

هزینه تجهیزات مطب دندانپزشکی

هزینه تجهیزات مطب دندانپزشکی ، هزینه تجهیز مطب دندانپزشکی

هزنیه تجهیزات مطب دندانپزشکی یا هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی با توجه به برند، امکانات و کیفیت متفاوت می‌باشد که با توجه به اینکه کلیه تجهیزات با قیمت دلار تعیین شده اند حدود قیمت نیز در این مقاله به دلار در نظر گرفته می‌شود.

توجه به لود بیمار و انتخاب برند دستگاه، یکی دیگر از نکات مهم در هنگام خرید تجهیزات دندانپزشکی و هزینه تاسیس کلینیک دندانپزشکی است. زیرا تجهیزات مطب و کلینیک دندانپزشکی متفاوت است و در کلینیک باید تعداد بیشتری از هر تجهیز تهیه نمود.

یونیت دندانپزشکی

یونیت دندانپزشکی اصلی ترین بخش هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی است. بیمار بر روی یونیت صندلی قرار می‌گیرد و دندانپزشکی شروع به ترمیم دندان بیمار می‌کند.

یونیت های دندانپزشکی در دو مدل شلنگ از بالا و شلنگ از پایین طراحی شده اند. یونیت های دندانپزشکی بازار به سه بخش ساخت ایران ، اروپا و چینی تقسیم می‌شوند. معمولا مناسب ترین یونیت ها ساخت ایران بوده که حدود قیمت 3000 دلار قیمت دارند.

حدود قیمت یونیت های دندانپزشکی شروع از 3000 دلار

اتوکلاو دندانپزشکی

اتوکلاو دندانپزشکی رکن اصلی در قسمت استریل تجهیزات دندانپزشکی بوده و یکی دیگر از موارد هزینه تجهیز مطب دندانپزشکی هستند. این دستگاه ها در حجم های 17 الی 24 لیتری رو میزی تولید شده اند.

انتخاب حجم با توجه به میزان مراجعه کننده و مقدار وسایل و ابزاری که روزانه استریل می‌شوند در هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی تاثیر گذار است. اگر همزمان با ابزار ها ، از ست های ایمپلنت نیز در مطب دندانپزشکی استفاده می‌شود، توصیه می‌شود مدل هایی با حجم 23 یا 24 لیتری تهیه کنید. اتوکلاو دندانپزشکی کلاس B باید باشند تا از طریق تزریق بخار آب ، عملیات ضدعفونی صورت گیرد.

قیمت اتوکلاو کلاس B دندانپزشکی ایرانی آویکو که معروف ترین تولید کننده اتوکلاو دندانپزشکی از 2200 دلار شروع شده می‌شود. به طبع برند های چینی میان رده و برند های اروپایی نیز بالارده ها در قسمت کارایی و قیمت هستند.

حدود قیمت اتوکلاو های دندانپزشکی شروع از 2200 دلار

کمپرسور دندانپزشکی

کمپرسور دندانپزشکی برای راه اندازی یونیت دندانپزشکی و در نتیجه ترمیم دندان ها کاربرد دارد. کمپرسور هوای مورد نیاز یونیت را تامین میکند. حجم های مختلفی برای مخزن و همچنین موتور با توان های مختلف تولید شده است.

جدیدترین کمپرسور های مورد استفاده در دندانپزشکی ، کمپرسور Oil Free (بدون روغن) هستند. از نکاتی که هنگام خرید باید توجه کرد سیم پیچ مس کمپرسور اویل فری و همچنین مخزن اپوکسی و ضد زنگ بودن آن است.

حدود قیمت کمپرسور های دندانپزشکی شروع از 200 دلار

رادیوگرافی دندانپزشکی

رادیوگرافی دندانپزشکی پری اپیکال که برای تصویربرداری و تشخیص پوسیدگی دندان ها کاربرد دارد. رادیوگرافی دندانپزشکی در مدل های AC و DC طراحی شده اند. رادیوگرافی های DC دارای کیفیت بسیار بالاتری نسبت به مدل های دارند.

انواع رادیوگرافی DC شامل پایه دار ، دیواری و رادیوگرافی پرتابل دندانپزشکی می‌باشند. رادیوگرافی ها مناسب استفاده همزمان برای فیلم رادیوگرافی ، سنسور RVG و فسفرپلیت ها هستند. رادیوگرافی پرتابل امروزه محبوب ترین رادیوگرافی دیجیتال دندانپزشکی بوده که در اکثر مطب های دندانپزشکی موجود هستند.

حدود قیمت رادیوگرافی های دندانپزشکی شروع از 1500 دلار

سنسور RVG و فسفرپلیت

یکی از جدیدترین هزینه تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز در راه اندازی مطب دندانپزشکی، استفاده از سنسور rvg ویا فسفرپلیت می‌باشد. در تصویربرداری دیجیتال ، از طریق رادیوگرافی اشعه تابیده و با ببرخورد به سنسور rvg و فسفرپلیت ، عکس بر روی سیستم کامپیوتر به نمایش در می‌آید.

سنسور RVG دارای سیم بوده که به کامپیوتر متصل می‌شود ، در مقابل فسفرپلیت ها دارای سنسور هایی هستند که درون دهان بیمار قرار گرفته و سپس درون فسفرپلیت قرار میدهیم تا عکس قرار گرفته شده بر روی سنسور ، اسکن و بر روی صفحه نمایش کامپیوتر ظاهر شود.

حدود قیمت سنسور rvg های دندانپزشکی شروع از 1000 دلار

حدود قیمت فسفرپلیت های دندانپزشکی شروع از 2000 دلار

دستگاه جرمگیری دندانپزشکی

دستگاه جرمیگری دندانپزشکی که با اسم کویترون اولتراسونیک نیز شناخته می‌شوند که یکی از تجهیزات مهم در هنگام محاسبه هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی است ، برای برداشت جرم های دندان استفاده می‌شود.

دستگاه جرمگیر با توجه به تک کاره بودن و سه کاره بودن ( قابلیت اندو ، جرمیگری و پریو ) و همچنین داشتن ال ای دی بر روی هندپیس خود ، دسته بندی و قیمت گذاری می‌شوند. ورودی آب دستگاه کویترون دندانپزشکی در دو مدل دارای مخزن آب اضطراری و ورودی از طریق آب شهری تقسیم می‌شوند.

حدود قیمت دستگاه کویترون های دندانپزشکی شروع از 150 دلار

لایت کیور دندانپزشکی

لایت کیور دندانپزشکی برای کیور کردن کامپوزیت ها و گلاس آبنومر ها استفاده می‌شود. با توجه به اینکه در ترمیم های زیبایی از لایت کیور استفاده می‌شود ، باید از کیفیت دستگاه اطمینان داشت. لایت کیور ها در گذشته از لامپ های هالوژن و متصل به برق مستقیم تولید می‌شدند.

امروزه لایت کیور ها به صورت بیسیم و شارژی و همچنین دارای لامپ ال ای دی تولید می‌شوند. طول موج و شدت کیور در مدل ال ای دی بر روی قیمت آن ها تاثیر گذار است.

اینسترومنت دندانپزشکی

ایسنترومنت ها یا به عبارت دیگر هندپیس های دندانپزشکی نیز یکی دیگر از مهمترین تجهیزات دندانپزشکی در مطب ها است که برای برداشت و ترمیم دندان ها نیاز است. اینسترومنت ها در چهار نوع از توربن، آنگل، ایرموتور و هندپیس مستقیم جراحی تولید شده اند.

هزینه تجهیزات دندانپزشکی اینسترومنت ها با یکدیگر متفاوت و براساس امکانات و همچنین ببرند تولید کننده و قطعات به کار رفته درون آنها، قیمت گذاری می‌شوند.

آمالگاماتور

آمالگاماتور که یکی دیگر از موارد مهم در راه اندازی مطب دندانپزشکی است و در جهت مخلوط کردن آمالگام ها طراحی شده اند. آمالگام در دو مدل پودری و کپسولی در بازار موجود است که هر کدام دارای دستگاه آمالگاماتور مخصوص به خود را دارند و یا استفاده از دستگاه های آمالگاماتور دو کاره است.

ساکشن مرکزی یا ساکشن برقی دندانپزشکی

ساکشن ها یکی از مهمترین قسمت ها برای درمان دندان های بیمار ها در ترمیم های عمومی و جراحی هاست. بهترین دستگاه ساکشن مناسب مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی، ساکشن مرکزی خشک است که هم از نظر استاندارد ها مناسب است و هم از نظر قدرت بهترین انتخاب است.

استفاد از ساکشن های کنار یونیتی یکی دیگر از تجهیزات در راه اندازی مطب دندانپزشکی است. این ساکشن ها از نظر قدرت، خیلی قوی تر از ساکشن های یونیت است. قیمت مناسب و همچنین کوچک بودن حجم دستگاه از دیگر موارد مهم در انتخاب دندانپزشکان است.

ساکشن های یونیت نیز برای ساکشن مناسب هستند اما ساکشن بزاق کش به دلیل استفاده از آب نباید استفاده شد ه و ساکشن هوایی نیز به کمپرسور فشار وارد می‌کند.

دستگاه رول پک

دستگاه رول پک اتوکلاو برای پک کردن و دوخت رول های استریل کاربرد دارند و متناسب با داشتن میزان عرض دوخت پک، داشتن ترموستات کنترل دما، پک کردن رول با اندازه های مختلف و همچنین داشتن جنس بدنه طبقه بندی می‌شوند.

التراسونیک کلینر دندانپزشکی

التراسونیک کلینر دندانپزشکی برای خارج کردن مواد از داخل ابزار ها و فرز هایی که دارای حفره های کوچک هستند مناسب است. تمیز کردن دستی نمیتواند به طور کامل این مواد را خارج کرده و عمل تمیز کاری به درستی انجام نشده است.

دوربین داخل دهانی

دوربین داخل دهانی یکی دیگر از هزینه تجهیزات دندانپزشکی است که جایگزین آینه های دندانپزشکی شده و با توجه به عدم دید کامل درون دهان بیمار کاربرد دارد. این دوربین ها دارای ال ای دی بروی قسمت هد خود هستند که نور کافی برای به نمایش گذاشتن تصویر از طریق دوربین را در اختیار دندانپزشک قرار می‌دهد.

این دستگاه با توجه به اینکه کاربرد زیادی در دندانپزشکی کمی دارد، بهتر است در صورت نیاز نسبت به تهیه آن اقدام کنید.

لوپ دندانپزشکی

لوپ ها یکی از عوامل موثر در کنترل کمر درد ها و گردن درد های ناشی از خم شدن دندانپزشکان در هنگام ترمیم دندان هاست. لوپ ها با داشتن لنز هایی با زوم 2.5 الی 5 برابری، میتوانند از خم شدن و افتادگی شانه های دندانپزشکان جلوگیری کند.

آب مقطر ساز دندانپزشکی

استفاده از آب مقطر در تجهیزات دندانپزشکی مانع از خرابی زودهنگام و رسوب گذاری درون قطعات تجهیزات می‌شود. دستگاه آب مقطر ساز دندانپزشکی یکی دیگر از هزینه تجهیزات دندانپزشکیراه اندازی مطب دندانپزشکی است که برای جلوگیری از تعمیرات زود هنگام دستگاه ها تولید شده است.

اپکس فایندر

اپکس فایندر برای اندو در هر کلینیک و مطب دندانپزشکی لازم است که این دستگاه برای نمایش رسیدن به اپکس در کانال دندان کاربررد دارد و در عصب کشی های مورد نیاز است. اپکس فایندر ها نیز دارای مدل های مختلفی هستند که بسته به نسل تولید شده قیمت گذاری شده اند و میزان دقت در نسل‌های بعد تر از نسل چهارم، بیشتر از مدل های قبلی است.

دستگاه روتاری

دستگاه روتاری دندانپزشکی که امروزه به کمک همه‌ی دندانپزشکان اندو آمده است و باعث افزایش سرعت اندو دندان، دقت بیشتر و همچنین کاهش شکستگی های فایل روتاری داخل دندان شده اند. یکی از مهمترین تجهیزات در هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی به شمار می‌آید زیرا در مدل ها و قیمت های مختلفی طراحی شده است.

از عوامل مختلف تفاوت در دستگاه روتاری دندانپزشکی می‌توان به داشتن قابلیت اتصال به اپکس فایندر، داشتن مد های مختلف کاری، داشتن موتور براشلس بیصدا و … اشاره کرد.

موتور ایمپلنت

موتور ایمپلنت نیز رکن اصلی در هر جراحی ایمپلنت دندان است. این دستگاه در کلیه مراحل جراحی مورد نیاز است و بسته به کشور سازنده و تعداد پلن های کاری معمولا قیمت گذاری می‌شوند. این دستگاه یکی دیگر از قسمت های پرهزینه در هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی است.

لیست تجهیزات راه اندازی مطب دندانپزشکی

نام دستگاهاولویت تهیه تجهیز برای مطبحدود قیمت (دلار)
یونیت صندلی*****$3000
اتوکلاو کلاس B*****$2200
رادیوگرافی*****$1500
کمپرسور*****$200
سنسور RVG و فسفرپلیت****$1000
دستگاه جرمگیری*****$150
لایت کیور*****$50
اینسترومنت****$22
آمالگاماتور****$120
ساکشن مرکزی یا ساکشن برقی دندانپزشکی****$220
دستگاه رول پک****$180
التراسونیک کلینر****$75
دوربین داخل دهانی***$100
لوپ دندانپزشکی****$100
آب مقطر ساز***$200
اپکس فایندر*****$75
دستگاه روتاری*****$150
موتور ایمپلنت****$1000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *