4 دلیل اصلی ایجاد خرابی در یونیت دندانپزشکی و انواع خرابی یونیت

خرابی یونیت دندانپزشکی

یونیت دندانپزشکی یکی از مهمترین تجهیزات در کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی است. انواع خرابی یونیت دندانپزشکی می‌تواند باعث توقف هرگونه فعالیت شده و سریعا به تکنسین تعمیرات یونیت، نیاز دارد.

با توجه به اینکه خرابی یونیت باعث توقف کلیه درمان های دندانپزشکی می‌شود، رسیدن و تعمیر تکنسین بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به برخی خرابی های یونیت دندانپزشکی می‌پردازیم.

خرابی یونیت دندانپزشکی

خرابی یونیت صندلی دندانپزشکی

با توجه به اینکه یونیت مهمترین بخش در کلینیک و مطب های دندانپزشکی است، ممکن است زودتر از بقیه تجهیزات خراب شده و این خرابی باعث از کار افتادن کل مطب دندانپزشکی شود.

خرابی یونیت دندانپزشکی به دو مورد الکترونیکی و مکانیکی تقسیم می‌شود. مکانیکی شامل قطعات برنجی، پلاستیکی و شکستنی روی یونیت می‌شود. قطعات الکتروینیک نیز مربوط به برد ها و ترانس برق ورودی است.

انواع خرابی در یونیت دندانپزشکی

انواع خرابی در یونیت دندانپزشکی
  • سوختن برد و قطعات الکترونیکی یونیت
  • قطع نشدن آب توربین ها در زمان عدم استفاده از یونیت
  • خرابی در ساکشن یونیت و عدم مکش
  • خرابی و گرفتگی در شیر پنومات و کنترل بلوک ها که مانع از عبور آب به سمت توربین و … می‌شود.
  • خراب شدن موتور صندلی یونیت و عدم حرکت یونیت
  • گرفتگی در فیلتر های ساکشن و آب و هوا
  • پوشیدگی شلنگ های ساکشن ، توربین ، ایرموتور و پوار
  • سوختگی چراغ یونیت
  • خرابی برد اصلی دستگاه یا موتور
  • به هم خوردگی رگلاژ بازوی یونیت دندانپزشکی
  • بروز مشکل در شیر سه قلو کاسه کراشوار

به طور کلی ، کلیه انواع خرابی یونیت دندانپزشکی را تیم تعمیرات پارتاک دنتال انجام می‌دهد.

علت خرابی یونیت دندانپزشکی

علت خرابی یونیت دندانپزشکی

عوامل و علت خرابی یونیت دندانپزشکی بیشتر مربوط به نکات اولیه در زمان نصب و راه اندازی است. در ادامه مواردی را ذکر خواهیم کرد که بهتر است قبل از نصب آن ها را رعایت و یا در صورت استفاده بهتر است هر چه سریعتر نسبت به تهیه این موارد اقدام کنید. علت خرابی یونیت دندانپزشکی عبارتند از :

1- نوسانات برق

نوسانات برق در خرابی یونیت دندانپزشکی

یکی از موارد اصلی در خرابی برد ها در یونیت دندانپزشکی نوسانات برق است. استفاده از استابلایزر یکی از اقدامات اولیه برای محافظت از دستگاه هاست. دقت کنید که محافظ های چند راهی معمولی ، هیچ کمکی به جلوگیری از نوسانات نمی‌کند.

در نظر داشته باشید که بهترین محافظ در برابر نوسانات برق استفاده از دستگاه UPS است تا در صورت قطعی برق یا نوسانات ، یک خروجی بهینه و بدون تغییر را در اختیار تجهیزات دندانپزشکی قرار دهد.

حتما جهت تعمیر یونیت دندانپزشکی با تکنسین های مجرب دندانپزشکی هماهنگ کنید تا بیش از این به برد های شما آسیب وارد نشود.

2- کیفیت پایین آب

مهمترین نکته بعدی در خرابی یونیت دندانپزشکی ، وجود آب بی کیفیت و پر از املاح است. آب در کل سیستم یونیت دندانپزشکی کاربرد دارد. رسوب و املاح زیاد در آب باعث خرابی زود هنگام در یونیت و قطعات برنجی یونیت خواهد شد.

استفاده از دستگاه دیونایزر قبل ار ورودی آب در یونیت واجب و از تعمیر زودهنگام یونیت دندانپزشکی جلوگیری می‌‍کند.

3- هوای نامطبوع

هوا دیگر ورودی مهم در یونیت دندانپزشکی است. استفاده از کمپرسور های قدیمی که با روغن کار می‌کنند ، با توجه به نشت روغن در هوا ، میتواند قطعات یونیت و هندپیس های را زودتر از زمان استاندارد از بین ببرند. استفاده از کمپرسور های بدون روغن یکی از بهترین راهکار ها است.

کمپرسور های بدون روغن ، یکی از بهترین انتخاب ها برای مطب دندانپزشکی است. اگر کمپرسور به همراه درایر ( جلوگیری از ورود بخار آب به داخل مخزن می‌شود.

4- طول مدت کارکرد

با توجه به اینکه برای هر قطعه در یونیت زمان مشخصی برای کارکرد در نظر گرفته شده است، پس از گذشت مدت ها و استفاده ممکن است قطعات دچار خرابی شوند. قطعات آمریکایی ، آلمانی ، ایتالیایی و اروپایی دارای بیشترین طول عمر مصرفو قطعات چینی دارای کیفیت بالاتری نسبت به قطعات ایرانی دارد.

خرابی های رایج یونیت دندانپزشکی

خرابی در قطعات یونیت دندانپزشکی بیشتر در چند بخش اتفاق میافتد و این خرابی های رایج یونیت دندانپزشکی را در ادامه اشاره خواهیم کرد. بقیه قطعات معمولا کمتر دچار خرابی خواهند شد.

خرابی پوار آب و هوا

خرابی پوار آب و هوا

یکی از شایع ترین خرابی یونیت دندانپزشکی، خرابی پوار آب و هوا است. با توجه که پوار یکی از پر مصرف ترین قطعات در یونیت دندانپزشکی است، زودتر نیز خراب خواهد شد. البته ممکن است که این خرابی زود هنگام و به علت کیفیت پایین قطعات داخلی پوآر باشد.

خرابی های پوار شامل چکه کردن، عدم کارکرد دکمه باد و آب ، گرفتگی در قسمت سری پوار و عدم خروج آب و هوا و قاطی شدن آب و هوا در هنگام استفاده از هوای خشک است.

خرابی شیربرقی یونیت

از دیگر خرابی یونیت دندانپزشکی میتوان به به مشکل خوردن شیربرقی اشاره کرد. شیربرقی ها در سه قسمت لیوان پر کن ، کاسه کراشوار و ساکشن ها کاربرد دارند.

از علائم خرابی شیربرقی شامل می‌توان به عدم قطع ساکشن بزاق کش و هوایی ، عدم خروج آب از لیوان پر کن و کاسه شور و همچنین چکه کردن در این قسمت اشاره کرد.

خرابی پنومات

پنومات ها وظیفه انتقال آب به سمت هندپیس ها پس از فشردن پدال یونیت را دارند. پنومات در مدل های مختلف در یونیت های ایرانی و وارداتی قرار گرفته است.

از خرابی های پنومات می‌توان به چکه کردن آب هندپیس ها و قطع نشدن آب در هنگام عدم استفاده از هندپیس توربین و آنگل اشاره کررد که باید نسبت به تعویض پنومات اقدام نمود.

نتیجه گیری

با توجه به اینکه خرابی یونیت دندانپزشکی که یک امر عادی است، در این مقاله نکاتی رو گفتیم که با رعایت اون می‌تونید هزینه تعمیرات یونیت را کاهش و مانع از هزینه های اضافی بشید. بیشترین خرابی ها در اثر نوسانات برق ، رسوب داخل قطعات و هوای به همراه آب یا روغن ایجاد می‌شود که با رعایت همین نکته میتوانید هزینه های تعمیرات را کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *